Over ons

Zwijnenburg is een familiebedrijf dat is opgericht door Bas Zwijnenburg in 1955 en is vandaag de dag nog steeds een echt familiebedrijf. Zwijnenburg staat wereldwijd bekend als gerenommeerd partner door gedrevenheid, betrouwbaarheid en het leveren van de hoogste kwaliteit. Zwijnenburg heeft een exceptioneel track record in het bouwen van casco’s voor de grootste zeil- en motorjachten ter wereld.

Ons verhaal

Machinefabriek en Constructiewerkplaats B. Zwijnenburg B.V. werd in 1955 opgericht door Bas Zwijnenburg aan de dijk in Capelle aan den IJssel vlakbij onze huidige scheepswerf. In 1958 verhuisde het bedrijf naar een van de huidige locaties in Krimpen aan den IJssel. In de eerste periode was Zwijnenburg vooral actief in het produceren van verschillende soorten staalconstructies en het uitvoeren van allerhande machinale bewerkingen.

In de jaren 80 en 90 nam schoonzoon dhr. Geen Bak het bedrijf over. In deze periode werd bouwbedrijf Stekelenburg in Middelharnis overgenomen. Zwijnenburg begon zich steeds meer te richten op de scheepsbouw en werd de vaste sectiebouwer van ‘Van der Giessen-de Noord’. Mede door deze samenwerking heeft Zwijnenburg in korte tijd veel nieuwe klanten gekregen. Zwijnenburg bleef actief in de scheepsbouw en voerde steeds grotere projecten uit, zoals het bouwen van bruggen en kranen.

In 2006 is de vestiging Industrieweg in Krimpen aan den IJssel geopend, dit was onze derde vestiging. Na 2006 groeide het bedrijf hard en werden de vestigingen Zwijnenburg Scheepsbouw en Zwijnenburg Constructies opgericht. In 2012 werd de vierde en nieuwste locatie; een complete scheepswerf in Capelle aan den IJssel geopend.

In 2017 is de machinewerkplaats een zelfstandig bedrijf geworden binnen de organisatie Zwijnenburg en is er flink geïnvesteerd in de modernisering van de bedrijfshallen en machines. In juli 2018 is dhr. Martijn Nobel toegetreden als aandeelhouder. In die periode nam Zwijnenburg ook het scheepsbouwkundig en waterbouwkundig bedrijf T.S.D. Engineering, een bedrijf met een uitstekende reputatie in de jacht- en scheepsbouw over.
Ondanks de groei van Zwijnenburg is het bedrijf nog steeds een echt familiebedrijf met passie voor haar personeel en een uitstekende zorg voor haar klanten. Bij Zwijnenburg staan we voor kwaliteit en leverbetrouwbaarheid en dat zullen we nog heel lang met veel passie en vakmanschap blijven doen.

Nieuws

Opgeleverde Refit U-81

De Refit van de U-81 is succesvol afgerond. Na 9 intensieve weken heeft de U-81 de werf van Zwijnenburg 28 mei 2023 verlaten en koers gezet richting een mooi vaarseizoen.

Vakschool superjacht cascobouw

De specialistische MBO vakopleiding Superjacht Cascobouw biedt een BBL+ opleidingstraject bij één van de aangesloten werven waaronder scheepswerf Zwijnenburg.

Nieuwe aanwinsten machinepark

In 2023 is er geïnvesteerd in nieuwe machines bij de machinefabriek. Hiertoe behoort het bewerkingscentrum ‘’DNM 750 TYPE 2’’ en de draaibank ‘’DOOSAN PUMA 700 XL’’.

Historie